Om jou resultaat te behalen en te behouden is 1 ding alles bepalend. Je moet een context creëren voor jezelf dat het überhaupt mogelijk maakt om jou doel te bereiken.

Zie het als 2 exact dezelfde plantjes die je bij de intratuin heb gekocht. 1 plant je in de woestijn, geen water, s’nachts koud en overdag heet en droog. Dit is niet de ideale omgeving om te leven. Nu het andere plantje plant je in een groene omgeving, half in de schaduw en tussen andere plantjes. Je snapt dat dit de ideale context is voor het plantje om zijn ding te doen.
Voor jou om te krijgen wat je wil zal je een context moeten creëren die werkt voor je.

Een belangrijk onderdeel is bijvoorbeeld het doel achter je doel, waarom wil je dit? Wat levert het je op? Hoe ziet je leven er uit zodra je dit bereikt heb? Niemand vind het belangrijk alleen 10 kilo lichter te worden maar waar we voor willen gaan is wat het je oplevert als je dit kwijt bent. Meer energie, mooiere kleding kunnen kopen en meer zelfvertrouwen.
Wanneer dit helder is zullen de dagen dat het tegen zit een stuk makkelijker door te zetten zijn.

Check voor jezelf of je in een patroon zit dat je helpt of dat je in het zelfde oude patroon zit dat je eerder gedaan hebt maar hoopt op een andere uitkomst.