Om een fit, slank en gezond lichaam te krijgen zijn eiwitten onmisbaar. Het bevat de bouwstenen voor je spieren die uiteindelijk zorgen voor een verhoogde stofwisseling, en dat zorgt weer zorgt voor meer vetverbranding.
Maar vaak worden eiwitten niet genoeg gegeten waardoor spiermassa geen kans krijgt om goed te ontwikkelen. Hierdoor steel je van jezelf, omdat er veel winst te behalen valt in je resultaat door geregeld eiwitten te eten.
Hier 5 simpele tussendoortjes om in je dagelijkse voedingspatroon te verwerken (ook makkelijk voor door een salade).

1. Tonijn in blik, makkelijk voor onderweg. Wel de in water variant 😉
2. Handje walnoten of amandelen, bron van gezonde stoffen en eiwitten.
3. Gebakken kipfilet reepjes met paprika, bak de kip in kokosolie, dan zit je altijd goed ( e.t. met wat sojasaus of kruiden).
4. Hard gekookt eitje.
5. WHEY eiwit shake, let wel, er is een hoop rommel te koop. Daarnaast veel keus. Nadeel van de natuurlijke variant is dat deze slecht word opgenomen door je lichaam, nadeel van de goedkope soorten is dat er vaak veel rommel in zit zoals suikers.
Wil je weten of je dagelijks genoeg eiwitten binnen krijgt? Bereken dit dan door 0,8 gram x je lichaamsgewicht te doen en dat is je dagelijkse behoefte. Sport je intensief ( 3 keer per week of meer) dan heb je meer nodig om te herstellen ( 1.5 tot 2 gram per kg lichaamsgewicht).